Krkovička v kapuste
16.05.2015 10:04
Ingrediencie
4 hrubšie rezne z krkovičky, 500 g kyslej kapusty, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 1 zemiak, 250 g kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ, olej
Postup
Rezne naklepeme, osolíme a narýchlo opečieme na oleji z obidvoch strán. Mäso vyberieme a držíme v teple. Vo výpeku z rezňov opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a malé kocky slaniny. Pridáme pretlačený cesnak, kapustu, bobkový list, korenie a dusíme. Keď je kapusta mäkká, zahustíme ju postrúhaným surovým zemiakom. Rezne poukladáme na vymastený plech, na každý dáme kôpku kapusty a lyžicu kyslej smotany. Zapečieme pri teplote 190 stupňov.