Krkovička z rúry

16.05.2015 10:03

Ingrediencie

4 - 5 plátkov  z bravčovej krkovičky, soľ, 6 - 7 strúčikov cesnaku, 2 cibule

marináda: 2 lyžice slnečnicového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 6 lyžíc ostrého kečupu, 1 lyžička medu, 1 lyžička mletej papriky, 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia, 50 ml vody

Postup

Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme a potrieme rozmačkaným cesnakom. Naskladáme do pekáča a posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou. Suroviny na marinádu dobre premiešame a rovnomerne ju nalejeme na mäso. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme domäkka ( 190 stupňov, cca 60 minút ). Podávame so zemiakmi a šalátom.