Orechový krémeš

11.01.2014 20:33
 

 

Orechový krémeš 

Ingredience
Cesto
8 kusov vaječných bielkov 
300 gramov kryštálového cukru 
300 gramov mletých orechov 
Plnka
8 kusov vaječných žĺtkov 
200 mililitrov mlieka 
1 balenie vanilkového cukru 
3 lyžice kryštálového cukru 
250 gramov rastlinného tuku na pečenie 
200 gramov práškového curu 
200 gramov orechov
Šľahačka
500 mililitrov smotany na šľahanie 
2 balenia vanilkového cukru 
 
Príprava:
1. Zo 4 bielkov vyšlaháme sneh, do ktorého pridáme 150g kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 min. Postup zopakujeme aj so zvyšnými bielkami, cukrom a orechammi. Z upečeného ešte teplého korpusu stiahneme papier na pečenie.
2. V horúcom vodnom kúpeli vyšlaháme žĺtky s mliekom, vanilkovým a kryštálovým cukrom a varíme do zhustnutia. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom a postupne zapracujeme do vychladnutého žĺtkového krému a p ridáme mleté orechy.
3. Smotanu na šlahanie vyšlaháme do tuha s vanilkovými cukrami
4. Jeden plát upečeného cesta natrieme plnkou, dáme šlahačku a zakryjeme druhým plátom cesta. Dáme aspoň na 1 deň odstáť do chladničky.