Orechový krémeš
11.01.2014 20:33
Orechový krémeš
Ingredience
Cesto
• 8 kusov vaječných bielkov
• 300 gramov kryštálového cukru
• 300 gramov mletých orechov
Plnka
• 8 kusov vaječných žĺtkov
• 200 mililitrov mlieka
• 1 balenie vanilkového cukru
• 3 lyžice kryštálového cukru
• 250 gramov rastlinného tuku na pečenie
• 200 gramov práškového curu
• 200 gramov orechov
Šľahačka
• 500 mililitrov smotany na šľahanie
• 2 balenia vanilkového cukru
Príprava:
1. Zo 4 bielkov vyšlaháme sneh, do ktorého pridáme 150g kryštálového cukru a 150 g mletých orechov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15 min. Postup zopakujeme aj so zvyšnými bielkami, cukrom a orechammi. Z upečeného ešte teplého korpusu stiahneme papier na pečenie.
2. V horúcom vodnom kúpeli vyšlaháme žĺtky s mliekom, vanilkovým a kryštálovým cukrom a varíme do zhustnutia. Zmäknutý tuk vymiešame s práškovým cukrom a postupne zapracujeme do vychladnutého žĺtkového krému a p ridáme mleté orechy.
3. Smotanu na šlahanie vyšlaháme do tuha s vanilkovými cukrami
4. Jeden plát upečeného cesta natrieme plnkou, dáme šlahačku a zakryjeme druhým plátom cesta. Dáme aspoň na 1 deň odstáť do chladničky.