Plnená krkovička
16.05.2015 10:06
Ingrediencie
približne 2 kg krkovičky bez kosti, 10 plátkov anglickej slaniny, 10 plátkov syra, 1 konzerva šampiňónov, olej
marináda: 2 lyžice citrónovej šťavy, 3 lyžice plnotučnej horčice, 1 lyžica medu, 2 lyžice oleja, 1 1/2 lyžičky soli
Postup
V miske zmiešame suroviny na marinádu. Mäso nakrájame na 1 až 1 1/2 cm plátky, ale nedorežeme až do konca. Mäso dobre ponatierame aj v zárezoch, zabalíme do alobalu a necháme v chlade postáť 24 hodín.
Potom do zárezov postupne vkladáme šampiňóny, plátok slaninky a syra. Takto pripravené mäso potrieme olejom, zabalíme do alobalu a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 2 hodiny. Pred koncom pečenia alobal odkryjeme a mäso dopečieme. Podávame so zemiakovou kašou.