Zemiaky s grilovanou zeleninou a tvarohovým syrom
Zdroj receptu www.mccain.sk Navštívte ich stránku a nájdete veľa zaujímavých receptov a rád.
Máme krásne jarné počasie a preto aj ja s rodinou trávime viac času v prírode alebo doma na terase s mojim obľúbeným pomocníkom raclette grilom. Tento recept na ňom veľmi jednoducho pripravíte.
Samozrejme môžte použiť aj iné zemiačiky od McCain napríklad country potatoes alebo aj hranolky, ktoré sú tiež veľmi chutné s grilovanou zeleninkou.
Lucia
Prísady pre 4 ľudí:
1 balenie zemiakov McCain Crunchy Wedges
250 g tvarohového syra (40 % tuku)
50 ml mlieka
3 strúčiky cesnaku
½ ČL mletej rímskej rasce
Vínny ocot
½ zväzku petržlenovej vňate
1 Mladá cibuľka (60 g)
1 červená paprika (250 g)
1 žltá paprika (250 g)
1 veľká cuketa (250 g)
1 baklažán (300 g)
50 ml olivového oleja
Korenie
Soľ

Príprava
1. Cesnak ošúpeme, rozdrvíme, posypeme lyžičkou soli a rozotrieme na jemnú pastu. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a lístky posekáme.2. Tvarohový syr zmiešame s cesnakom, mliekom, korením, rímskou rascou a octom. Nakoniec pridáme cibuľu nakrájanú na malé krúžky.
3. Zeleninu dôkladne umyjeme a osušíme. Papriky prekrojíme napoly, vyberieme jadrovníky a opäť prekrojíme na polovicu. Baklažán a cuketu nakrájame na krúžky s hrúbkou asi 1 cm, konce odstránime.
4. Zemiaky McCain pripravíme podľa návodu na obale.
5. Zeleninu z oboch strán natrieme olivovým olejom a opečieme na grile. Z papriky pred podávaním stiahneme šupku.
6. Podávame so zemiakmi a cesnakovým tvarohovým syrom.